Hae tästä blogista

maanantai 1. toukokuuta 2017

Ranskan ruokakulttuuri

Hei!

Tässä hieman tietoa syventymisaiheestani, Ranskan ruokakulttuurista. Yritän tehdä tekstistä tiiviin ja napakan kokonaisuuden, jottei se menisi liian tylsäksi.

Ranskan ruokakulttuuri

 

Arvostettu ruokakulttuuri

Ranskalainen ruokakulttuuri on kehittynyt keskiajalta asti sellaiseksi kuin se nyt on. Se on tosi arvostettu ja tunnettu ympäri maailmaa ja sitä pidetään erikoisena, mutta ylellisenä. Perinteiset keittiötavat ovat kuitenkin häviämästä ranskalaisten keskuudesta, mutta ihmisten tieto ja tuntemus siitä sekä hienot ravintolat ympäri  maailmaa pitävät huolen ettei se katoa kokonaan.

Ranskalainen keittiö on tunnettu viineistä ja juustoista. Niitä käytetään sekä ruuanlaitossa että ruuan kanssa lisukkeena tai esim. jälkiruokana. Ranskalaiset suosivat myös lähiruokaa ja siksi ostavat paljon ranskalaisia ainesosia

Ranskalaisilla on tapana syödä pitkän kaavan kautta. Ateriaan kuuluu usein alkuruoka, pääruoka, juustolautanen sekä jälkiruoka.

Alueittain

Ransalainen ruokakulttuuri on hyvin vaihtelevaa sekä monipuolista. Eri puolilla Ranskaa ruokakulttuuri on erilainen ja ainesosatkin vaihtelevat runsaasti.
Luoteessa ruoassa käytetään paljon voita, omenoita, kermaa, karitsanlihaa ja siideriä. Luoteen ruoka on saanut paljon vaikutuksia Normandialaisesta ruokakulttuurista.

Etälä-Ranskan ruoan laitossa yleisiä ovat hanhenliha, sen rasva ja maksa sekä etanat ja tatit.

Pohjoisessa ruoka on saanut paljon vaikutteita flaamilaisesta ruokakulttuurista. Siellä käytetään paljon mm. perunaa, makkaraa, sianlihaa ja olutta. 

Itä-Ranskan ruokakulttuuri muistuttaa voimakkaasti Etelä-Saksan ruokakulttuuria, missä tyypillisiä aineksia ovat olut, hapankaali, makkara, sianliha sekä sianihra.

Nykyään myös Italialainen ruoka on vahvasti ranskalaisten suosiossa, mikä näkyy hyvin mm. ravintolamaailmassa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti